Spel

Skribent

Viktor Eriksson

6 maj 2024 | 21:30

Efter kritiken – Sony backar gällande svenska “Helldivers II”

“Vi håller fortfarande på att lära oss vad som är det bästa för PC-spelare och er feedback har varit ovärderlig.”
Förra veckan meddelade spelutgivaren Sony att det av säkerhetsksäl skulle bli krav för “Helldivers II”-spelare på PC-plattformen Steam att behöva koppla sitt konto till ett Playstation Network-konto. Enligt Sony skulle detta varit en del av spelet redan från början men tekniska besvär gjorde att det inledningsvis pausades.
 
Nyheten togs inte emot väl bland “Helldivers II”-spelarna som började ge spelet bottenbetyg samtidigt som de sa att de ville ha pengarna tillbaka. “Helldivers II” slutade samtidigt också att bli tillgängligt i 177 länder där Playstation Network inte är tillgängligt.
 
Nu skriver Sony att de lyssnar på kritiken och inte längre kommer kräva att PC-spelare kopplar samman Steam med ett Playstation Network-konto för att spela “Helldivers II”.
 
“Vi håller fortfarande på att lära oss vad som är det bästa för PC-spelare och er feedback har varit ovärderlig", skriver Sony via X, tidigare Twitter.
 
Johan Pilestedt som är vd för svenska Arrowhead Game Studios, som utvecklat “Helldivers II” skriver att han är imponerad av “Helldivers II”-spelarnas viljestyrka och samarbetsförmåga.
 
“Vi vill tacka våra samarbetspartners och vänner på Playstation för att de snabbt och effektivt valt att göra så PSN-länkningen blir valfri", skriver Johan Pilestedt på X
| 6 maj 2024 21:30 |