Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2023 | 12:30

Han är den enda Avenger-skådespelaren som aldrig får återvända till MCU

Har den ursprunglige Hulken gjort sig ovän med Marvel-bossen Kevin Feige? Det påstås i en ny bok.
Marvel-filmernas 15-åriga historia är fylld av skådespelare som fått leka av sig i superhjältegenren.
 
De allra flesta är ständigt aktuella och kan dyka upp igen i nya projekt - titta bara på Liv Tyler som kommer tillbaka som Betty Ross i nästa "Captain America"-film. Hon spelade rollen senast i "The Incredible Hulk" från 2008.
 
Och minns ni kortlivade serien "Inhumans"? Lugnt, ingen minns den. Ändå fick Black Bolt gästspela i "Doctor Stränge in the Multiverse of Madness", som ett påskägg till de mest inbitna fansen.
 
Hursomhelst - det finns bara två namn som aldrig kommer få arbeta med Marvel igen. Inte så länge Feige styr och bestämmer. Detta framkommer i nya boken "MCU: The Reign of Marvel Studios" som NME har läst.
 
"Om Inhumans kan få en nu chans, finns bevisligen alla i MCU:s historia i Kevin Feiges telefonlista. Alla utom Edward Norton, franchisens förste Bruce Banner, och Joss Whedon, vars "Agents of SHIELD"-karaktärer hamnade i limbo", skriver boken.
 
 
Edward Norton som spelade huvudrollen i "The Incredible Hulk", den allra första filmen i MCU, blev utbytt när det var dags för "The Avengers" (2012). Rollen gick till Mark Ruffalo. På den tiden antydde Feige att Norton var bråkig:
 
- Vi tog beslutet att inte ta tillbaka Ed Norton för rollen som Bruce Banner i "The Avengers". Vårt beslut baseras på behovet av en skådespelare som har samma kreativitet och samarbetsvilja som våra andra begåvade skådisar, sa Feige.
| 24 oktober 2023 12:30 |