Serie

Skribent

MovieZine

19 maj 2020 | 19:45

Edgar Wright inleder samarbete med Netflix

Tre tv-serier är redan på väg och en fjärde är under utveckling.
I en tid när filminspelningar är ofrivilligt pausade får filmmakarna leva ut sin kreativitet på andra sätt. Den nördige regissören Edgar Wright ("Baby Driver" och "Shaun of the Dead") har spånat fram fyra tv-serier åt Netflix, skriver Variety.
 
Wright har tillsammans med regissörskollegan Joe Cornish ("Attack the Block") och producenterna Nira Park och Rachael Prior bildat produktionsbolaget Complete Fiction. De har redan tre tv-serier uttänkta till Netflix och en fjärde är på ingång.
 
Den första av dem är "Lockwood & Co", en övernaturlig agentserie baserad på Jonathan Strouds romaner. Cornish är tänkt att regissera serien. Dessutom är Tade Thompsons skräcktrilogi "The Murders of Molly Southbourne" och S.A. Chakrabortys fantasyhistoria "The City of Brass" på väg till streamingtjänsten. Vad den fjärde serien handlar om avslöjas inte.
 
Om Wright själv kommer ge sig kast med någon av serierna återstår att se. Däremot vet vi att hans kommande film "Last Night in Soho" kommer till biograferna under nästa år.
| 19 maj 2020 19:45 |