Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 maj 2023 | 09:15

Oväntat! ”Fast & Furious”-favoriten återvänder i nya filmen

En gigantisk spoiler kring ”Fast X” har just släppts… Läs på egen risk.
Den tionde ”Fast & Furious”-filmen höll igår kväll sin världspremiär i Rom. Staden står förhoppningsvis kvar efter att Dom Toretto & co har spelat in ösiga biljakter på gatorna, och redan nästa vecka får vi se resultatet på svenska biodukar.
 
Men det är svårt att hålla på hemligheterna när en sådan storfilm är ute i världen. Nu sprids nyheten om en överraskande cameo. Varning för spoilers nedan!
 

Det verkar som att ingen mindre än Dwayne Johnson har hoppat på ”Fast & Furious”-tåget igen. The Rock spelade den hårde agenten Luke Hobbs för första gången i 2011 års ”Fast & Furious 5”, och upprepade rollen i del 6 och 7.
 
Sen rapporterades det om en rejäl beef mellan honom och Vin Diesel, och som plåster på såret fick Johnson leda den egna spinoffen ”Hobbs & Shaw”. Dwayne svor på att aldrig mer återvända till "Fast"-filmerna. Vin Diesel bönade och bad om en comeback.
 
Nu är alltså Luke Hobbs tillbaka, även om det enligt The Wrap ”bara” handlar om en kort bonusscen i slutet. Men det kan tolkas som att en större roll väntar i kommande ”Fast X Part 2”.
 
 
Slutet närmar sig för denna högoktaniga actionfranchise, som pågått sedan år 2001. ”Fast X” är början på finalen som kan bli en hel trilogi. Igår fick vi nämligen också en hint från självaste Vin Diesel om att det kan bli en tolfte "Fast & Furious" innan gänget tackar för sig.
| 13 maj 2023 09:15 |