Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

24 december 2023 | 11:00

Donald Trump tvingade till sig cameon i "Ensam hemma 2"

Förre USA-presidentens cameo är verkligen minnesvärd, men det var långt ifrån självklart att den någonsin skulle vara med i filmen.
I samband med 30-årsjubileumet av första "Ensam hemma" pratade regissören Chris Colombus med Business Insider om både den och uppföljaren, "Ensam hemma 2 - Vilse i New York". Då kom man osökt in på affärsmannen Donald Trumps numera berömda cameo. Colombus avslöjade att det inte var en scen han ville ha kvar i filmen.
 
I New York City, berättade Chis Colombus, betalar man oftast en avgift och får därefter tillstånd att filma på den önskade platsen. Så de kontaktade Plaza Hotel, som vid den tiden ägdes av Donald Trump.
 
- Trump sa OK. Vi betalade avgiften, men han sa också: '"Ni får bara använda Plaza om jag är med i filmen'". Så vi gick med på att ha honom i filmen, och när vi visade den för första gången hände den märkligaste sak: Folk jublade när Trump dök upp på skärmen. Så jag sa till min redigerare: "Låt honom vara med i filmen. Det är ett ögonblick för publiken." Men han tvingade sig in i filmen."
 
"Ensam hemma 2: Vilse i New York" följer Kevin (Macaulay Culkin) när han än en gång blir kvarglömd av sin familj, den här gången i stora staden New York, och dessutom lyckas stöta på samma skurkar som sist. Filmen finns (tillsammans med ettan) tillgänlig för streaming på Disney+.
 
Här kan du se den lilla scenen ifråga:
 
| 24 december 2023 11:00 |