Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 augusti 2023 | 11:00

Disney+ skrotar färdiginspelad tv-serie innan premiären för att spara pengar

"The Spiderwick Chronicles" med Christian Slater i skurkrollen som det shapeshiftande trollet Mulgarath, kommer inte släppas på Disney+ trots allt.
Deadline rapporterar att under Disneys nya fokus på att hålla bättre i sina slantar, så har man valt att inte släppa den färdiginspelade "The Spiderwick Chronicles" hos Disney+. Tv-serien är baserad på en populär serie fantasybarnböcker med samma namn, som redan 2008 blev långfilm ("Spiderwick", se bilden ovan).
 
Då var det Nick Nolte som spelade trollet Mulgarath, men den här gången var det alltså Christian Slater som tog sig an skurkrollen i de åtta färdiginspelade avsnitten. Med tanke på att Disney+ inte har producerat "The Spiderwick Chronicles" själva, så kommer nu Paramount Television Studios att försöka sälja vidare den färdiga serien till någon annan distributör. 
 
Under det senaste året har allt fler streamingtjänster börjat se över sitt utbud och rensat ut titlar som inte genererat tillräckligt många nya prenumeranter eller som av olika anledningar visat sig vara för dyra att ha kvar på sina tjänster. Tv-serien "Willow" är ett annat exempel på titlar som plötsligt försvann från Disney+ och det finns även flera liknande exempel hos HBO Max, där titlar som tidigare megapopulära (men dyra) "Westworld" inte längre finns tillgänglig. 
 
"Willow"-serien släpptes i slutet av 2022 men har redan försvunnit från Disney+.
 
Bob Iger, Disneys VD, förklarade tidigare under sommaren även varför man kommer att skala ner på antalet Star Wars och Marvel-titlar som kommer att släppas direkt till Disney+. Eftersom man tror att det är en anledning till varför färre personer dykt upp på deras biopremiärer på sistone:
 
- Marvel är ett bra exempel på detta. Innan Disney+ hade varumärket knappt varit i tv-branschen på någon betydande nivå. De ökade inte bara sin filmproduktion, utan det slutade med att de gjorde ett gäng tv-serier, och ärligt talat resulterade det i minskat fokus och uppmärksamhet från publiken.
 

Läs också: HBO plockar bort ”Westworld” och andra serier

 
Tror du att vi kommer att få se fler streamingtjänster börja plocka bort och lägga ned sina produktioner i större utsträckning än förut? Kommentera gärna nedan!
| 27 augusti 2023 11:00 |