RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2019 | 08:30

Disney kan köpa tillbaka Spider-Man från Sony

För en helt sjuk summa pengar.
Kampen om Spider-Man har varit hårresande för alla fans de senaste månaderna. Sony Pictures äger rättigheterna till Marvels seriefigur, Marvel Studios vill ha med honom i sina filmer. Båda studios skrev nyss ett nytt avtal på att låta Spidey fortsätta inom MCU i åtminstone två filmer till, men framtiden är oviss.

Enligt ett rykte som Yahoo! publicerat funderar Disney (som äger Marvel) på att köpa tillbaka Spider-Man från Sony. Det skulle onekligen bespara dem en del bekymmer att ha superhjälten i sitt stall "på riktigt".

De erbjuder Sony, enligt en insatt källa, svindlande 4-5 miljarder dollar. En riktigt framgångsrik superhjältefilm drar in runt 1 miljard dollar på bio, så Disney måste vara tvärsäkra på flera framtida biosuccéer.

Just nu får detta ses som ett rykte, men vi lär få höra mer om Spider-Mans vårdnadstvist. Karaktären är i Tom Hollands tolkning populärare än någonsin, och vi har iallafall inte sett det sista av honom. Under tiden arbetar Sony flitigt med sitt egna Spider-Verse med sidokaraktärer som Morbius, Black Cat och Madame Web på väg till bioduken, för att inte nämna Andy Serkis-regisserade "Venom 2".

Föredrar ni att Spider-Man stannar hos Sony eller flyttar till Disney/Marvel för gott? Tyck till nedan.
| 11 oktober 2019 08:30 |