Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 maj 2024 | 18:30

Premiär för Malin Åkermans vampyrskräck - ett nytt bottennapp i hennes karriär?

Och då var hon ändå med i "Ett sista race" nyligen...
Den svenskfödda Hollywood-skådespelerskan Malin Åkerman gör sig just nu redo för att leda Eurovision Song Contest i Malmö. Den som inte får nog av Malin kan också kolla in henne i en nysläppt skräckkomedi med titeln "Slayers" som just nått Sverige.
 
En varning kan vara på sin plats. "Slayers" ser ut att vara den sämsta filmen i hennes karriär, sett till omdömet på IMDb. Det låga betyget på 3,2 (av 10) tyder på att du bör ha både vitlök och krucifix i din närhet...
 
 
Lågbudgetrullen följer "en grupp stjärn-influencers som lockas till en tillbakadragen miljardärs herrgård bara för att bli inlåsta tillsammans med ondskefulla vampyrer". Thomas Jane verkar spela vampyrjägare, och Malin Åkermans rollfigur Beverly Rektor visar sig vara blodtörstig vampyr.
 
Det är skönt att karriären rullar på efter storfilmer som "Watchmen" och "Rock of Ages" samt tv-serien "Billions". Malin verkar å andra sidan inte skämmas för b-rullarna och genrefilmerna som fyller hennes cv.
 
- Det är en superkul ny vinkel på vampyrtemat. Filmen bjuder in en ny målgrupp och ar sig inte på för stort allvar, säger Malin i en intervju med Joblo.
 
- Regissören är en nära vän. Han kom till mig med ett manus, och frågade "vill inte du spela vampyrdrottningen?" Det har jag aldrig gjort förut! Jag gillar de här starka kvinnliga karaktärerna, de är kul att spela.
 
Idag finns "Slayers" att hitta på SF Anytime och liknande VOD-tjänster. Men kanske räcker det med att se trailern nedan.
 
| 6 maj 2024 18:30 |