Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 november 2016 | 19:00

Det heta triangeldramat som nästan lades till i "Harry Potter och Dödsrelikerna"

Regissören ville krydda till filmen med lite smaskigt kärleksdrama som inte står med i böckerna.
"Harry Potter"-berättelserna har gett upphov till en hel värld av passionerad fanfiction om bekanta kärlekspar såsom Harry och Ginny, men också om önskvärda romanser mellan exempelvis Harry och Draco. För den som föredrar en alternativ värld där Hermione och quidditchspelaren Viktor Krum från trekampen i "Den Flammande Bägaren" blev ett sant par istället för Hermione och Ron, kommer det goda nyheter.

Viktor Krum-skådespelaren Stanislav Ianevski berättar för Entertainment Weekly att regissören David Yates i själva verket skrev om hela bröllopsscenen från Bill och Fleurs ceremoni i "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1". Den var tydligen för lam enligt regissören och behövde lite extra krydda i form av en het kärlekstriangel.

- Yates skrev en ny handling som inte står med i böckerna: ett triangeldrama mellan Viktor Krum, Hermione och Ron. Det klipptes bort ur filmen för att det uppenbarligen inte passade ihop med den övrigt väldigt mörka berättelsen från den sista boken.



- Vi gjorde en annorlunda dansscen där jag stal Hermione från Ron. Hon påmindes om deras historik tillsammans, Viktor betedde sig återigen som en gentleman, han var glad att se henne och hon var glad att se honom. Ron satt avsides och var svartsjuk medan Viktor bjöd upp henne på dansgolvet.

Medan en annan drar en lättnadens suck över att detta spåopera-liknande inslag klipptes bort (och kan stoppa undan spypåsen), tror Krum-skådisen själv att Viktors och Hermiones framtid skulle kunna ha sett helt annorlunda ut ihop om han hade fått bjuda upp till dans.

- Om den här delen av den sjunde filmen som David Yates själv uppfann faktiskt hade ägt rum, hade Ron och Viktor förmodligen börjat slåss med varandra och Viktor hade naturligtvis vunnit och levt lycklig i alla sina dagar med Hermione.

Hör jag ljudet av etthundra fjäderpennor som genast börjar skriva fanfiction om detta? Om inte Ron hade blivit ihop med Hermione, vore väl Harry den mest tänkbara? Detta var ju till och med författaren J.K Rowlings ursprungliga plan. Men Viktor Krum...? Det här var nog ett stycke fanfiction från David Yates egna dagbok.

Hade du hellre velat att Hermione valde Viktor Krum än Ron? Hade detta varit en bra scen att behålla i "Dödsrelikerna"?
| 3 november 2016 19:00 |