Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 april 2023 | 11:01

Disneys remake av “Den lilla sjöjungfrun” blir en timme längre än originalet

“Den lilla sjöjungfrun” blir “den långa sjöjungfrun" i Disneys kommande remake. Filmen beräknas bli över två timmar lång.
Nästa månad är det återigen dags för Disney att släppa en remake på en av deras tidlösa tecknade klassiker. Denna gång blir det “Den lilla sjöjungfrun” och nu rapporterar Collider att filmen blir en riktig långis. 135 minuter beräknas den nya remaken bli - vilket kanske inte låter allt för mycket men skiljer sig ändå från originalet.
 
2 timmar och 15 minuter kanske inte är ett tidsspann som är häpnadsväckande, men “Den lilla sjöjungfrun” är nästan en timme längre än förra filmen, som ligger på 1 timme och 24 minuter.
 
Spelfilmerna som Disney gjort efter sina tecknade klassiker är nästan alltid längre än sina förlagor. Första “Skönheten och odjuret” låg på 1 timme och 24 minuter, medan den nya versionen blev 2 timmar och 9 minuter exempelvis.
 
Varför är nya “Den lilla sjöjungfrun” så pass mycket längre än den första versionen då? Jo, det är bland annat “Hamilton”-skaparen Lin-Manuel Mirandas fel. Musikalstjärnan har fått uppgiften att förlänga originalsoundtracket och skriva nya låtar.
 
“Den lilla sjöjungfrun" simmar in på svenska biografer den 26 maj.
| 18 april 2023 11:01 |