Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 februari 2022 | 15:00

De 6 bästa spelupplevelserna du bara hittar på Xbox Series X/S

Har du nyligen fått tag på en Xbox eller behöver tips på spel som bara finns på konsolen, är den här listan för dig.
Fick du möjligtvis en splitterny Xbox Series X/S i julklapp eller har du nyligen lyckats få tag på en konsol? Sedan konsolerna lanserades har det hunnit komma en hel del intressanta spel, så därför vill vi på MovieZine hjälpa till att välja vilka spel som är värda att spela.
 
Den bästa fördelen med Xbox Series X/S-konsolerna är utan tvekan prenumerationstjänsten Game Pass, som hela tiden uttökas med både nya och gamla spel att utforska.
 
Dock innehåller tjänsten många spel som finns till alla möjliga konsoler, så därför vill vi tipsa om de allra bästa exklusiva spelen som finns på Xbox-konsolerna (finns även på PC).
 
 

"Halo Infinite"

 
 
"Halo"-serien är lika typisk för Xbox som Super Mario är för Nintendo och det senaste spelet i serien, "Halo Infinite", är minst lika bra som de tidigare delarna och rör samtidigt om en hel del i grytan - med en öppen värld, riktigt väldesignade strider och en engagerande berättelse.
 
Spelet tar sin början efter händelserna i "Halo 5: Guardians", där vår hjälte Master Chief kommer i kontakt med den mystiska ringvärlden Zeta Halo där de hänsynslösa The Banished härjar. Tillsammans med en nyfunnen  artificiell intelligens kallad The Weapon nystar Master Chief upp mysteriet, samtidigt som det verkar som att hans gamla bundsförvant Cortana kan ha något med oroligheterna att göra.
 
När "Halo Infinite" släpptes menade vi att det "tar serien till nya och spännande höjder" och att det erbjuder "blodpumpande sammandrabbningar, en vacker värld och kvick dialog mellan hjältarna", med betyget 4 av 5.
 
Släpptes: 2021
Genre: Action
 

"Halo: The Master Chief Collection"

 
 
Har du aldrig upplevt "Halo"-serien och allt vad den har att erbjuda tidigare är "The Master Chief Collection" ett ypperligt sätt att grotta ner sig i den spännande världen.
 
I den här samlingen ingår snyggare versioner av spelen "Halo: Combat Evolved", "Halo 2", "Halo 3", "Halo 3: ODST", "Halo Reach" och "Halo 4". Här följer vi supersoldaten Master Chief genom fyra episka science fiction-äventyr och kamp mot covenanterna med genrens troligtvis bästa skjutande, samt två minst lika bra sidospår. 
 
Samlingen ingår i Game Pass, så har du inte spelat "Halo" tidigare eller vill återuppleva den legendariska spelserien har du mycket skoj framför dig. 
 
Släpptes: 2020
Genre: Action
 

"Gears 5"

 
 
Även "Gears of War"-serien är väldigt förknippad med Xbox, med sitt tunga skjutande i ett tredjepersonsperspektiv. I "Gears 5" levereras vad många tycker är den bästa kampanjen för en spelare, där vi får följa den kvinnliga hjälten Kait Diaz.
 
I spelet är det upp till dig att avslöja hur de monstruösa Locust kom till, i ett actionpackat äventyr där vi återser karaktärer som JD, Del och Marcus Fenix. 
 
När det begav sig kallade vi "Gears 5" för "ett köttigt actionspel som alla bör spela" med "massor av blod, motorsågar, krut och underbar variation". Spelet släpptes visserligen ursprungligen till Xbox One, men har fått en rejäl visuell makeover till de nya konsolerna.
 
Släpptes: 2019
Genre: Action
 

"Forza Horizon 5"

 
 
För den som gillar bilar och höga farter är "Forza Horizon 5" det bästa spelet att ge sig an, för sin läckra grafik och frihet. 
 
Det femte "Forza"-spelet utspelar sig i ett öppet Mexiko som ständigt utvecklas, där du kan köra runt bland levande öknar, grönskande skogar, historiska städer, varma stränder och snötäckta berg. Förutom att du kan spela mängder av utmaningar i kampanjen kan du träffa andra spelare ute i världen och tävla i spännande turneringar. 
 
"Forza Horizon 5" är oerhört snyggt, snabbt och lider ingen brist på saker att göra för den biltokiga spelaren. 
 
Släpptes: 2021
Genre: Racing
 

"Rare Replay"

 
 
Har du någon gång ägt ett Super Nintendo eller Nintendo 64 känner du nog igen namnet Rare, som gjort klassiska titlar som "Battletoads", "Banjo-Kazooie" och "Perfect Dark".
 
För ganska många år sedan köptes dock studion upp av Microsoft och idag är de mer förknippade med piratäventyret "Sea of Thieves" än tajta plattformsspel. "Rare Replay" är dock en av de bästa spelsamlingar som går att få tag på, med mer eller mindre alla spel studion gjorde mellan 1983 och 2008.
 
Här finns allt ifrån ZX Spectrum-spel som "Jetpac" och "Sabre Wulf", NES-titlar som "Battletoads" och "Snake Rattle 'n' Roll",  Nintendo 64-spel som "Banjo-Kazooie" och "Conker's Bad Fur Day" till senare spel som "Kameo" och "Perfect Dark Zero".
 
Släpptes: 2015
Genre: 
 

"Microsoft Flight Simulator"

 
 
Har du inte rest särskilt mycket under de senaste åren kan "Microsoft Flight Simulator" vara det rätta spelet för dig, du det mer eller mindre går ut på att du kan flyga över hela jorden och se snyggt tolkade landmärken.
 
Här kan du leva dig in i en vacker tolkning av världen med föränderligt väder, levande städer och en oerhörd mängd detaljer. Vill du se Effieltornet, den kinesiska muren eller rent av sagt din hemort i Sverige från ovan samtidigt som du är flygrädd är det här det perfekta alternativet.
 
Släpptes: 2020
Genre: Simulator
 
Vilket är det bästa Xbox-spelet genom tiderna?
| 20 februari 2022 15:00 |