Film

Skribent

Alexander Svensson

28 februari 2024 | 12:30

Dave Bautista gör gärna film med Marvel eller DC - men inte som Drax

Bautista känner sig inte färdig med superhjältegenren.
Dave Bautista slog igenom som skådespelare med rollen som Drax the Destroyer i “Guardians of the Galaxy”. Han återvände till karaktären i totalt fem filmer till (plus en julspecial), och i samband med förra årets “Guardians of the Galaxy Vol. 3” bekräftade Bautista att han lagt Drax på hyllan för gott. Men det betyder tydligen inte att han är klar med superhjältefilm.
 
I en intervju med Gizmodo inför premiären av “Dune: Part Two” där Bautista spelar den brutale Beast Rabban säger han att han absolut gärna tar en annan roll i valfritt superhjälteuniversum, Marvel eller DC:
 
Bautista som Beast Rabban i "Dune".
 
- När jag sade att jag var färdig så menade jag att jag var färdig med min resa som Drax. Jag har fortfarande en relation med Marvel. Jag har träffat Kevin Feige igen, Lou (D’Esposito, producent hos Marvel, reds.anm) så sent som för två veckor sedan. Och de vet att jag är villig att ta en roll. Jag älskar universumet - superhjälteuniversumet. Jag är ett fan.
 
Han fortsätter:
 
- Så om Marvel eller DC ringer skulle jag svara. Och om rollen passar så skulle jag vara jättetaggad. Jag skulle vilja ha möjligheten att göra en större roll, en annan roll. Kanske en djupare roll. Jag skulle älska möjligheten att spela, typ, en olycksbådande skurk i superhjältevärlden.
 
 
Dave Bautistas chanser att få en ny superhjälteroll lär vara hyfsat goda. Hans gode vän James Gunn, som valde honom för rollen som Drax, bossar ju som bekant över hela DC-universumet, så han kan säkert få in Bautista någonstans. Och får Bautista en ny roll hos Marvel hade det inte varit första gången en skådespelare hade flera roller där: Gemma Chan spelade till exempel Minn-Erva i “Captain Marvel” och sedan Sersi i “Eternals”.
 
Vilken superhjälteroll (utom Drax) tror du att Bautista hade passat för?
| 28 februari 2024 12:30 |