Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2023 | 10:30

Därför blir nya "Mission: Impossible" uppdelad i två filmer

Regissören Christopher McQuarrie förklarar varför "Mission: Impossible - Dead Reckoning" behövde delas upp i två.
Sedan den första "Mission: Impossible" kom 1996 (en evighet sen!) har film-franchisen med Tom Cruise i spetsen växt sig till en enorm kassako för Paramount.
 
Och när Christopher McQuarrie kom ombord som regissör av "Rogue Nation", den femte filmen i serien, har han tillsammans med Cruise byggt ut filmserien med fler karaktärer, mer vilda stunts och en mer komplex story.
 
Nu börjar det bli svårt att få plats med allt i en enda film, så sommarens "Mission: Impossible - Dead Reckoning" är bara första delen - fortsättningen kommer om ett år. I en intervju med Collider förklarar McQuarrie sitt ovanliga beslut:
 
- Vi förstod det när vi gjorde "Fallout". Den filmen växte på grund av alla karaktärer och känslor vi stoppade in i historien, allt det vi hade upptäckt i "Rogue Nation" som var så oväntat. Jag visste att jag ville expandera rollistan, och ge var och en av karaktärerna mer att göra, så jag förstod att filmen behövde bli större och längre än "Fallout".
 
 

"Låt oss dela upp den i mitten"

 
- Vid det tillfället sa jag: "Varför kämpar vi? Varför försöka klämma in allt på två timmar? Låt oss dela upp den i mitten och göra två filmer." Så gick tankarna bakom en tvådelad film. Det var inte bara det att berättelsen blev större men också att vi ville få in mer känslor i filmen.
 
Lyckligtvis hade Paramount Pictures ingenting emot att omvandla en given filmsuccé till två. Men för McQuarrie uppstod utmaningen i att hantera två storfilmer samtidigt. Än idag vet han inte hur "Part 2" kommer att sluta - inspelningen sägs vara stoppad på grund av Hollywoodstrejken.
 
- Ja, det är massivt och komplicerat, säger regissören. Med alla utmaningar längs vägen, vi behövde pausa filmen halvvägs utan att veta hur den skulle bli, och försöka förutse hur allt passade ihop med nästa film. Lyckligtvis har vi ett otroligt team och en tålmodig cast.
 
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" får smygpremiär på svenska biodukar 11 juli. "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two" ser vi i juni 2024 - om de hinner klart tills dess.
| 27 juni 2023 10:30 |