Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 september 2023 | 14:00

”Con Air”-regissören Simon West gör äventyrsfilmen ”Antara” i Saudiarabien

Actionfilmsregissören Simon Wests nya film ”Antara” är ett verklighetsbaserat äventyr om en slav som blev riddare och poet.
Brittiska Simon West slog igenom med kultrullen ”Con Air” och har därefter gett oss actionrökare som ”Lara Croft: Tomb Raider”, ”The Expendables 2” och senast kinesiska katastroffilmen ”Skyfire”. Nu satsar han på verklighetsbaserat med kommande ”Antara”.
 
Det blir ett äventyr med svärd och sandaler som utspelas i forntida Arabien. Filmens huvudperson är Antara ibn Shaddad, en slav som på 500-talet slog sig fri och blev såväl riddare som ett av sitt lands största poeter. Produktionen kommer tar plats i saudiarabiska staden Neom under 12 veckor nästa år, skriver Hollywood Reporter.
 
 
- Att föra historien om Antara ibn Shaddad till vita duken och biopubliken är verkligen en unik möjlighet att berätta om hans legend. Antaras liv är en av de relativt okända, sanna berättelserna som bevisar att verkligheten kan vara så mycket häftigare än fiktion. Möjligheten att filma i Banu Abs-stammens hemland innebär att vi kommer att vara trogna berättelsen samtidigt som vi hjälper till att främja den växande filmindustrin i regionen. Det är ett projekt som jag är stolt över att vara involverad i, och jag ser fram emot att skapa något unikt för en global publik, säger West i ett uttalande.
 
Tillsammans med tidigare i år släppta ”Kandahar” med Gerard Butler och av samma producent, Stuart Sutherland, samt kommande ”Desert Warrior” med Antony Mackie och Ben Kingsley så ser det ut som om Hollywood-produktion i Saudiarabien är en stigande trend.
 
Blir du sugen på att se ”Antara”?
| 3 september 2023 14:00 |