Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2023 | 22:10

Comic Con Stockholm varnar sina besökare: ”Fråga inte om Sagan om Ringen”

Med anledning av Hollywoodstrejken får besökarna tänka efter när de träffar stjärnor som Elijah Wood och Stephen Amell. Fans är besvikna.
Idag drog Comic Con Stockholm igång för tionde året i rad. Förutom att gotta sig i cosplay, tv-spel och serietidningar kan besökarna få träffa några av sina idoler från film- och tv-världen.
 
Bland helgens stora gäster finns Elijah Wood, kanske mest känd som en liten hobbit i en viss fantasytrilogi, och Stephen Amell, som spelat superhjälte med pilbåge på tv. På plats är också skådespelarna Erin Moriarty och Karen Fukuhara, även de kända från en superhjälteserie med hårda grabbar.
 
Nepp, titlarna får inte nämnas och inte heller karaktärerna. För Comic Con Stockholm informerar nu sina besökare om speciella riktlinjer med anledning av den pågående skådespelarstrejken i Hollywood:
 
”Årets Q&A's kommer vara lite annorlunda denna gång, på grund av SAG-AFTRA strejken som pågår. Fackförbundet som representerar de flesta av våra gäster är för närvarande i strejk mot de stora studiorna, nätverken och streamingbolagen” skriver man på Facebook.
 
”Till våra inbjudna skådespelare kan du ställa frågor om allmänna ämnen kring deras liv och arbete som skådespelare men vi undanber ALLA frågor som rör skådespelarnas karaktärer och serier/filmer de medverkat eller kommer medverka i.”
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Comic Con Nordics (@comicconnordics)

 
Beskedet har dock väckt frustration och en del frågor bland förväntansfulla fans. Andra påpekar det ironiska i att man vanligtvis inte får ställa personliga frågor till skådespelare.
 
”Synd ni inte gick ut med detta tidigare. Kan bli svårt att komma på någon fråga som inte har med skådespelarens filmer att göra” skriver en person.
 
”Får man cosplaya karaktären som en utav skådespelaren spelar?” kommenterar en annan.
 
”Kanske dum fråga, men får de fortfarande signera prylar och sånt som har med deras filmer och serier att göra? Eller ska man lämna sånt hemma?” undrar en tredje person. (Svaret är att ja, det går bra.)
 
”Och det går ni ut med dagen innan Comic Con börjar. Personligen så har jag inte stor emotionell koppling till någon av gästernas fandoms i år, men andra år hade jag blivit grymt besviken om jag fått veta det här dagen före” tycker en följare på Facebook.
 
Elijah Wood dyler upp på Comic Con Stockholm under lördagen och söndagen.
| 3 november 2023 22:10 |