Film

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2021 | 09:33

"Clifford, den stora röda hunden" springer in på biograferna i höst

En stor, röd och datoranimerad hund intar biograferna i höst.
"Clifford, den stora röda hunden" har kanske inte riktigt fått samma genomslagskraft i Sverige som i ursprungslandet USA - men en sak som i alla fall är säker är att det kommer en långfilm baserad på barnböckerna med samma namn i höst. 
 
I den första trailern för filmatiseringen av de populära barnböckerna och tecknade tv-serierna kan vi bland annat höra John Cleese varma stämma. 
 
 
Filmen handlar om den unga flickan Emily Elizabeth, som får en liten röd hundvalp av den snälla djurräddaren Mr. Bridwell (John Cleese). När hon önskar att hunden ska bli stor nog att stoppa hennes mobbare, går önskningen i uppfyllelse. Kaos och gulligull uppstår. 
 
Filmen kan säkert underhålla de mest hundälskande barnen där ute, men på nätet har den tagit emot en del kritik för sina halvdana datoreffekter och det faktumet att Clifford till synes käkar upp en liten hund i trailern. 
 
 
"Clifford the Big Red Dog" skapades som barnböcker redan 1963 av Norman Bridwell och blev senare tecknad film. Den kanske mest populära serien gick mellan 2000-2003 i 65 avsnitt, med John Ritter i huvudrollen. Clifford är även den officiella maskoten för företaget Scholastic, som ger ut läromedel, serietidningar och annat. 
 
I Sverige är det preliminära datumet för biopremiären av "Clifford, den stora röda hunden" den 3 november. 
 
Har du någon relation till Clifford? Vad tycker du om datoreffekterna? 
| 30 juni 2021 09:33 |