Film

Skribent

MovieZine

13 februari 2024 | 21:00

Cillian Murphy missnöjd med thrillern från 2005: "Den är inte bra"

Skådespelaren förklarar i en ny intervju varför han sällan ser sina egna filmer.
"Oppenheimer"-aktuella Cillian Murphy ser sällan sina egna filmer, Det berättar han i en ny intervju med GQ:
 
- Många av mina filmer har jag inte sett. Jag vet att Johnny Depp brukade säga det, men för mig är det sant. Det är vanligtvis de som jag hör inte är bra, som jag inte har sett.
 
En film som han däremot har sett är den psykologiska thrillern "Red Eye" från 2005. Men trots att den har sina fans, och erbjöd en intressant roll att spela, är Cillian Murphy missnöjd med resultatet.
 
- Det var karaktärens dualitet som gjorde att jag ville spela honom. Hur han är en trevlig snubbe och den onde skurken i ett. Det enda som tilltalade mig var den plötsliga vändningen, säger han.
 
Wes Craven-regisserade "Red Eye" följer en flygrädd kvinna som charmas av en främling på nattflyget mot Miami. Men under flygningen visar han snart sin rätta sida - att de hamnade bredvid varandra är ingen slump, och hon blir indragen i en farlig konspiration där hon måste följa hans varje ord.
 
- Jag älskar Rachel McAdams och vi hade kul under inspelningen. Men jag tycker inte att det blev en bra film. Det är en bra B-film, tillägger Murphy.
 
| 13 februari 2024 21:00 |