Film

Skribent

Alexander Svensson

30 april 2024 | 15:30

Chris Hemsworth om senaste "Thor": "Jag blev en parodi på mig själv"

Chris Hemsworth är inte helt nöjd med sin senaste Marvelrulle.
Senaste gången Chris Hemsworth syntes till i Marvelsammanhang var i “Thor: Love and Thunder” från 2022. Trots att man kunde rida på set-up från “Avengers: Endgame”, att Taika Waititi återvände som regissör, och att självaste Christian Bale spelade ärkeskurken Gorr så blev det enligt de flesta ingen höjdare. Nu har Chris Hemsworth själv uttalat sig i ett samtal med Vanity Fair, och medger att filmen inte blev särskilt lyckad.
 
- Jag fastnade i improvisationen och knasigheten, och jag blev en parodi av mig själv. Jag fick inte till det.
 
 
Hemsworths kommentar överensstämmer med kritiken som riktades mot filmen: många ansåg att den var för löjlig och för fånig, och därmed saknade spänning och tillochmed underminerade Thor som karaktär. Både Hemsworth och Waititi hyllades för humorn och skämten när de gjorde “Ragnarok”, men de gick väl långt med “Love and Thunder”.
 
Huruvida det blir en till “Thor”-film återstår att se. Chris Hemsworth har tidigare uttryckt att han är öppen för att göra ännu en repris på karaktären om någon kan lägga fram en idé som känns intressant nog. Taika Waititi har sagt att han inte återvänder för att regissera en potentiell femte "Thor"-film..
 
Vad tyckte du om “Thor: Love and Thunder”? Vill du se Hemsworth återvända till MCU, eller är det dags för honom att hänga upp hammaren för gott?
 
| 30 april 2024 15:30 |