Film

Skribent

Alexander Svensson

4 mars 2024 | 18:00

Chris Evans avslöjar vilken av sina MCU-filmer han gillar mest

Det är inte lätt att göra superhjältefilm, enligt Captain America-skådisen.
Chris Evans besökte nyligen Emerald City Comic Con, och passade på att prata lite om de problem som superhjältegenren numera står inför, vilket bland andra Variety har rapporterat om. Evans konstaterar att superhjältefilmer, tro det eller ej, inte är så enkla att få till:
 
- De är inte enkla att göra. Om det var lättare så hade det varit betydligt fler som var bra. Jag försöker inte kritisera någon! Jag har själv varit med i några som inte blev så bra. Det händer. Det är svårt att göra film.
 
 
Samtidigt prisar han en del av Marvels filmer som “fenomenala”.
 
- Jag vill inte nämna specifika filmer i Marvels katalog, men vissa av dem är fenomenala. Självständigt objektivt fantastiska filmer och jag tycker att de förtjänar lite mer beröm.
 
Evans vill som sagt inte peka ut specifika filmer, men passar ändå på att avslöja vilken av alla de Marvelfilmer han själv varit med i som han tycker mest om. Det är “Captain America: The Winter Soldier (eller "Captain America: The Return of the First Avenger" som den fick heta i Sverige):
 
 
- Det är min personliga favorit av de Marvelfilmer jag varit med i. Det är inte bara på grund av filmen i sig, utan även på grund av upplevelsen. När jag gjorde den första filmen var jag jättenervös. Man visste vad man gav sig in på, och då spelade man försvar, och spelade för att inte förlora. När det blev dags för “Winter Soldier” så spelade vi för att vinna. Och det var den första filmen med Russo-bröderna. Vi tog fler risker och karaktären kändes djupare. Det var en av de mer tillfredsställande upplevelserna jag haft under min Marvelkarriär.
 
“Captain America: The Winter Soldier” är som sagt en av de filmer som Marvelfans tenderar att ranka högt, så Evans är inte ensam om sin uppfattning. Och succén med “Winter Soldier” gjorde så att Marvel fick stort förtroende för bröderna Russo, som sedermera fick mastodontjobbet att regissera “Civil War”, “Infinity War” och “Endgame”.
 
Vad tycker du, är “Captain America: The Winter Soldier” en av Marvels främsta filmer? Och har Evans rätt i att vissa av Marvels filmer förtjänar mer beröm än de får?
 
| 4 mars 2024 18:00 |