rykte

Skribent

MovieZine

27 februari 2024 | 12:35

"Bridget Jones 4" spelas in i vår - uppföljaren får en mörk twist

Renée Zellweger återvänder i huvudrollen, enligt brittiska källor.
Bridget Jones är redo att kasta sig ut i dejtinglivet igen. Flera brittiska medier rapporterar om att en fjärde film ska spelas in i London i maj.
 
Då har det gått åtta år sedan vi senast såg henne som gravid i komedin "Bridget Jones's Baby" (2016). Filmserien inleddes med succékomedin "Bridget Jones dagbok" (2001) och fortsatte med "På spaning med Bridget Jones" (2004). Alla tre filmer har blivit hyfsade kassaframgångar - men en del tjockisskämt har inte åldrats jättebra.
 
The Sun skriver att den nya filmen baseras på Helen Fieldings roman "Bridget Jones: Mad About the Boy" (utgiven 2013), där Bridget (Renée Zellweger) har blivit mamma. Hon försöker att uppfostra två små barn samtidigt som hon ger sig in i dejtingapparnas värld i 50-årsåldern.
 
Och det finns en tragisk twist i historien. Ni minns kanske hur hon gifte sig med sin Mr. Darcy (Colin Firth) i den senaste filmen? Nu har Bridget blivit änka - karln sprängdes nämligen av en landmina i Sudan. Så räkna med lite mer sorg och mörker i berättelsen.
 
Ändå väntas Colin Firth att göra ett gästspel, liksom Hugh Grant som också har skrivit på för den nya filmen.
 
Ingenting är dock bekräftat av filmbolaget eller skådisarna själva, än.
 
| 27 februari 2024 12:35 |