Spel

Skribent

Viktor Eriksson

13 oktober 2023 | 23:01

Blandade betyg för “Sonic Superstars”

Kritikerna både hyllar och sågar den blå igelkottens senaste 2D-plattformsspel.
“Sonic Superstars” är nästa del i "Sonic the Hedgehog"-serien och ett plattformsspel i 2D-perspektiv där upp till fyra spelare kan delta samtidigt. Spelet släpps den 17 oktober men redan nu har de första recensionerna börjat leta sig ut. Sammantaget delar de ut både ris och ros.
 
“"Sonic Superstars" är det moderna 2D-Sonic-spelet jag aldrig trodde vi skulle få. Det uppdaterar den visuella stilen på ett sätt som känns troget klassikerna samtidigt som det har en bandesign i toppklass som låter plattformandet visa det går för”, skriver GLHF och delar ut hela 9 av 10 i betyg.
 
 
IGN är istället lite mer avvaktande och ger betyget 7 av 10 och skriver att “Även om kampanjen är njutningsbar så är Superstars flerspelarläge ett sämre alternativ än vad som erbjudits i tidgare Sonic-spel… "Sonic Superstars" nya idéer känns i slutändan som en intressant mix av saker som är både intressant och illa genomtänkt”.
 
Gamingbolt är däremot inte imponerade alls av den blå igelkottens senaste verk och ger spelet 5 av 10 i betyg.
 
“Sonic Superstars börjar så bra och med sådan potential men kör snabbt av vägen på grund av dess irriteradande zon-design, förglömliga musik och märkliga estetiska val."
 
I skrivande stund har "Sonic Superstars" snittbetyget 74 av 100 på Metacritic, en sajt som sammanställer professionella recensioner av bland annat spel, baserat på 25 olika recensioner.
 
Är du sugen på "Sonic Superstars"?
| 13 oktober 2023 23:01 |