Film

Skribent

MovieZine

26 juli 2022 | 09:30

Baumbachs nya drama inviger Venedigs filmfestival

Filmen "White Noise", med Greta Gerwig och Adam Driver, släpps därefter på Netflix.
"Marriage Story"-regissörens nya film kommer inviga årets filmfestival i Venedig, skriver Deadline.
 
Greta Gerwig och Adam Driver har huvudrollerna i "White Noise", som handlar om en vanlig modern amerikansk familj, som tampas med vardagliga konflikter och livets stora mysterier i en osäker värld. Don DeLillo skrev den hyllade 80-talsromanen "Vitt brus" som Baumbachs film baseras på.
 
- Det är helt underbart att återvända till filmfestivalen och en stor ära att "White Noise" blir öppningsfilm, kommenterar regissören.
 
I rollistan finns också Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola och Jodie Turner-Smith med flera. "White Noise" kommer att släppas på streaming på Netflix längre fram.
 
 

Handlingen i boken "Vitt brus"

 
Jack Gladney undervisar i ämnet Adolf Hitler vid ett humanistiskt universitet i en amerikansk småstad. Bland studenterna finns New York-exilanter som vill låta sig utsättas för riktig "amerikansk magi och skräck". Ingenting går att ta på allvar. Jack och hans fjärde fru Babette och fyra ultramoderna avkommor tar sig igenom något slags familjeliv till det ändlösa oljudet av märkeskonsumism.
 
Tills en vacker dag ett dödligt svart kemiskt moln seglar över allas liv, orsakad av en industriolycka. Staden evakueras. Plötsligt går allt att ta på dödligt allvar.
 
"Vitt brus" (1985) är mycket på en gång: en såpopera, en katastrofroman, en universitetsroman, en mordhistoria, en meditation över vår tids dödsskräck, en satir över konsumismen, skriver Bokus.com.
| 26 juli 2022 09:30 |