Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juli 2023 | 10:30

"Barbie"-scenen som Greta Gerwig vägrade att klippa bort: "Hjärtat i filmen"

"Om scenen ryker, så vet jag inte varför jag gör den här filmen."
"Barbie" har anlänt! Sommarens rosa komedi med Margot Robbie i titelrollen hyllas för sin skruvade humor och sina budskap. Det är också en film med oväntat emotionella scener, men en av scenerna hade fått klippas bort - om studion fick som de ville.
 
Regissören Greta Gerwig fick slåss för att behålla scenen där Barbie besöker den verkliga världen, möter en äldre kvinna på en bänk och säger: "Du är vacker".
 
 
- Jag älskar den scenen så mycket. Och den äldre kvinnan på bänken är vår kostymdesigner Ann Roth. Hon är legendarisk, säger Gerwig till Rolling Stone.
 
- Scenen är en återvändsgränd för den leder ingenvart. Och när vi klippte filmen kom förslaget: "Du skulle kunna klippa bort den och historien skulle fortsätta ändå". Men jag sa, "om jag klipper bort scenen så vet jag inte vad filmen handlar om." Jag såg den som hjärtat i hela filmen.
 
 
För Gerwig handlar scenen om att förstå hur Barbie uppfattar den verkliga världen efter att ha lämnar utopiska Barbieland. Och den äldre kvinnan representerar "en kärleksfull Gud, en mor eller mormor", förklarar hon. Någon som tittar på dig och säger: "Du är okej".
 
- Om jag klipper bort scenen så vet jag inte varför jag gör den här filmen, tillägger regissören.
 
Förvånansvärt nog var det inte många andra scener som Gerwig fick kämpa för, och Mattel lät henne även driva hejdlöst med företaget bakom Barbiedockan. Resultatet är en av årets roligaste filmer, och en film med stort hjärta, vilket vi tackar för.
| 22 juli 2023 10:30 |