Film

Skribent

EliSophie Andrée

9 oktober 2023 | 13:10

"Barbie"-regissören fick slåss för att behålla sin favoritscen i filmen

Risken var överhängande att vi hade behövt klara oss utan den spektakulära "I'm just Ken"-sekvensen i "Barbie" har nu regissören Greta Gerwig berättat.
Greta Gerwig, manusförfattare och regissör till sommarens storsuccé "Barbie", berättade nyligen på London Film Festival under ett panelsamtal om hur det var nära att den färggranna musikalsekvensen skulle strykas redan på manusstadiet. 
 
Gerwig kallades till ett stort produktionsmöte under filmens förproduktion där "Barbie"-producenter och finansiärer frågade om scenen verkligen var så nödvändig för slutprodukten. 
 
- Vi hade ett stort möte om allting där de frågade mig: behövs verkligen det här? Och jag svarade: allt i mig behöver det här, berättade en nöjd Gerwig efter att, som vi vet, fått behålla sin sjungande och dansande Ryan Gosling. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vidare berättade Gerwig om beslutsprocessen:
 
- Jag la fram det såhär för producenterna: min stora referensfilm "Singin' in the Rain" klarade av att lägga in en stor och fantastisk drömsk musikalscen, en slags drömbalett och det funkade ju fint för publiken! Så då skulle vi nog klara det också. Och det gjorde vi ju.
 
"Barbie" kommer snart till streaming hos HBO Max.
 
Är du också Kenough?
| 9 oktober 2023 13:10 |