Skribent

Alexander Kardelo

2 april 2024 | 07:45

Bond-censur och bio i dubbel hastighet - så lurades filmvärlden igår

Här är några av årets mer (och några mindre) lyckade aprilskämt.
Lita inte på någon den första april, det vet ju alla. Även om aprilskämten i media har börjat sina på senare år fanns det ändå flera inom nöjesvärlden som lyckades dra till med en kul luring. Netflix, Filmstaden och The Pokémon Company hör till dem som gav sina följare ett gott skratt.
 
Här på MovieZine valde vi bort det traditionella aprilskämtet för ett aprilexperiment och lät AI skriva nyheter och artiklar en hel dag. Och det var alldeles sant.
 

Filmstaden ökar hastigheten

 
Den svenska biokedjan tar ofta chansen att skojsa till det på 1:a april, och i år var ingenting annorlunda. Med en reklamfilm i sociala medier presenterade de stolt "nyheten" om att utvalda biofilmer nu kunde ses i 2x hastighet. "Se fler filmer på kortare tid!" Jag som är lite trött på sega tretimmarsdraman hade iallafall uppskattat möjligheten.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmstaden (@filmstaden_ab)

 

Upplev "Sharknado" på bio i 4D

 
Den som besöker biografen Cnema i Norrköping har en annorlunda (och lät) filmupplevelse framför sig. Där har personalen slagit på stora trumman och styrt upp en egen tolkning av 4D-bio för filmen "Sharknado". En kul trailer visar hur man med lite vattensprej och plastfiskar ger publiken en känsla av att vara mitt i en äkta lågbugetfilm.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cnema (@cnema_norrkoping)

 

Netflix lanserar efterlängtad funktion

 
Streamingjätten Netflix vill sätta stopp för "serieotrohet" en gång för alla. Med hjälp av en "ny funktion" kan du spärra en serie så att din partner inte kan smygtitta på nya avsnitt utan dig. Långt över tusen svenskar klickade "gilla" men flera kommenterar också att det "hade varit en uppskattad funktion".
 
 

Kevin Costner i ditt vardagsrum

 
En annan streamingtjänst som försökte skämta med sina tittare är SkyShowtime. I en "tävling" på Facebook utlovade man chansen att få skådespelarna från en favoritserie att göra hembesök hos dig. Inte nog med det, de skulle "spela upp en av dina favoritscener live i ditt vardagsrum". Vore onekligen episkt att få en helt egen "nära-Yellowstone-upplevelse" - men om det är för bra för att vara sant...
 
 

Elon Musk blir Disney-chef

 
Mångmiljardären/galningen Elon Musk använde sin egna plattform X (en gång känd som Twitter) för ett aprilskämt som snabbt spreds på nätet. I ett inlägg uttrycker han pepp över sin nya roll på Disney som chef över mångfald och jämställdhet. "Jag ser fram emot att jobba med Bob Iger och Kathleen Kennedy och göra deras content MER woke!"
 
 

James Bond-cigg går upp i rök

 
Enligt MI6 HQ, fansajten för allt 007-relaterat, skulle de gamla filmerna om James Bond få en modern uppdatering. Planen är alltså att digitalt sudda ut varje cigg och all annan skildring av tobaksprodukter som förekommit i agentrullarna. (Iallafall när det är Bond själv som blossar. Skurkarna får fortsätta för att, ja, de är onda människor helt enkelt.) Otippat? Nja. Konstigare saker har hänt i vårt känsliga samhälle.
 
 

Sov gott med Pokémon

 
Ett av de mer omskrivna aprilskämten i år hittade vi hos The Pokémon Company. Företaget bakom de enormt populära Pokémon-spelen utannonserade en världsomfattande "turnering" kallad Pokémon Sleep, där det alltså gäller att somna så fort som möjligt och sova bättre än andra deltagare. Pokémon Sleep finns på riktigt - det är en app som följer din sömn. Turneringen däremot? Dröm vidare.
 
 
Vilka andra aprilskämt har ni sett i nöjesvärlden? Kommentera nedan.
| 2 april 2024 07:45 |