Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2024 | 07:15

Angry Birds dödade hoppet för Ryan Gosling-uppföljare

Actionkomedin från 2016 floppade på bio - trots 91% på Rotten Tomatoes.
År 2016 spelade Ryan Gosling en av två huvudroller i sköna actionkomedin ”The Nice Guys”. Trots mycket starka recensioner (91% positiva omdömen på Rotten Tomatoes!) blev det ingen uppföljare. Nu förklarar skådespelaren varför:
 
- Det är till stor del öppningshelgen som avgör om det blir en uppföljare eller inte. Vi hade premiär samtidigt som ”Angry Birds”. Och ”Angry Birds” krossade oss. ”Angry Birds” fick en uppföljare.
 
"Angry Birds Movie" spelade in 5 gånger mer pengar än "The Nice Guys". Nej, världen är orättvis.
 
Den animerade ”Angry Birds”, baserad på det populära mobilspelet, drog in 38 miljoner dollar vid sin premiärhelg i USA. ”The Nice Guys” fick nöja sig med 11 miljoner dollar. Jag är inte säker på om jag köper Goslings förklaring - filmerna har helt olika målgrupper - men det är klart att svaga biointäkter inte öppnar upp för en tvåa direkt… Shane Blacks film blev aldrig någon biosuccé, men har fått många fans med åren.
 
Gosling spelade privatdetektiven som tillsammans med Russell Crowe utreder en tonårsflickas försvinnande i 1970-talets Los Angeles.
 
 
Vad gäller Ryan Gosling är han just nu bioaktuell i en annan skön actionkomedi med liknande titel: "The Fall Guy" har premiär på fredag.
 
Hade ni velat se mer av "The Nice Guys"? Tyck till nedan.
| 24 april 2024 07:15 |