Film

Skribent

MovieZine

10 juli 2021 | 19:00

Andreas Öhman filmar "En dag kommer allt det här bli ditt"

Med Karin Franz Körlof, Peter Haber och Suzanne Reuter i huvudrollerna.
Andreas Öhman som tidigare har gjort "I rymden finns inga känslor" och "Bitchkram" gör sig nu redo för en personlig berättelse om att komma hem, att våga möta det förflutna och om att växa upp.
 
För första gången kommer Peter Haber och Suzanne Reuter mötas i en långfilm, som gör två av filmens huvudroller, tillsammans med Karin Franz Körlof. Regissör Öhman kommenterar:
 
- Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och TV-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt.
 
Filmen handlar om den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon som samlas på sina föräldrars gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villiga att flytta hem igen? 
 
Inspelningarna påbörjas i augusti 2021 och filmen kommer att spelas in i Västra Götaland och Norrbotten under enbart 30 inspelningsdagar. "En dag kommer allt det här bli ditt" får biopremiär hösten 2022.
| 10 juli 2021 19:00 |