Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 februari 2024 | 18:30

"American Psycho"-författaren begår regidebut med "Stranger Things"-skådis

Bret Easton Ellis tar med sig Joseph Quinn (snart känd som Johnny Storm i "Fantastic Four") och checkar in på rehab i skräckfilmen "Relapse".
Den amerikanske författaren Bret Easton Ellis är inte alldeles främmande för filmvärlden. Flera av hans romaner har blivit film (med Christian Bale-ledda "Amercan Psycho" som den mest kända), och han har skrivit en knapp handfull originalmanus. Dessutom har han viss regivana, med nästan okända webbserien "The Deleted".
 
Men nu blir det alltså långfilmsdebut för den kontroversielle författaren. Med sig på den resan kommer han ha "Stranger Things"-skådespelaren Joseph Quinn, som precis fått rollen som Johnny "Human Torch" Storm i Hollywoods nästa försök att göra en bra "Fantastic Four"-film.
 
Manuset är återigen ett originalmanus av Ellis. Det blir en skräckfilm, och Quinn kommer ta sig an huvudrollen.
 
Han spelar Matt, en man som checkar in på rehab efter en händelse på en fest fylld till bredden med droger. Tre månader senare är han ute och försöker få ordning på sitt liv i Los Angeles lyxigare kvarter, men hans paranoia växer och leder till återfall. Ett återfall som leder till att ett monster som hemsökt honom sedan tonåren åter uppenbarar sig.
 
Los Angeles, droger och monster som kanske är riktiga och kanske bara finns i hans huvud. Det låter väldigt mycket som ett Bret Easton Ellis-upplägg.
 
Källa: Variety
 

Läs också: MovieZine möter "American Psycho"-regissören Mary Harron

 
| 14 februari 2024 18:30 |