Spel

Skribent

Viktor Eriksson

27 oktober 2023 | 07:00

“Alan Wake 2” hyllas – sägs omdefiniera vad som är möjligt inom skräck

Kritikerna är minst sagt lyriska över uppföljaren till det 13 år gamla skräckspelet.
Idag släpps "Alan Wake 2". Finska Remedy Entertainments uppföljare till skräckspelet “Alan Wake” från 2010. Och kritikerna är än så länga rätt så lyriska av sig. I skrivande stund har "Alan Wake 2" ett snittbetyg på hela 88 av 100 baserat på 36 professionella recensioner som sammanställts av Metacritic.
 
“Alan Wake 2 omdefinierar vad som är möjligt i genren”, konstaterar Aaron Bayne på Push Square i sin recension och ger spelet maxbetyget 10 av 10. Han är långt ifrån ensam. Bland annat har Gamespot delat ett av sina smått legendariska 10 av 10-betyg
 
The Guardians Rick Lane är inte fullt lika blåst av stolen men ger spelet likväl 4 av 5 i betyg och skriver:
“På det stora hela är det en spännande och kuslig åktur som, i vissa fall, känns lite för mycket som du bara tar dig framåt medan konstiga saker händer runt omkring dig. Med det sagt, så tyckte jag väldigt mycket om dessa konstiga saker.”
 
“Alan Wake 2” är tillgängligt på Playstation 5, Xbox Series X/S och PC via Epic Games Store. Strax innan spelet släpptes avslöjade även utvecklaren Remedy att de längre fram kommer släppa stora och kostnadsfria nedladdningsbara tillägg till spelet.  
 
Kommer du att köra "Alan Wake 2"?
 
 
| 27 oktober 2023 07:00 |