Film

Skribent

Viktor Eriksson

26 april 2024 | 18:30

Aaron Sorkin skriver på uppföljare till “The Social Network”

Regissören David Fincher har tidigare sagt att en uppföljare till den populära filmen skulle vara komplicerad att göra.
Den kända manusförfattaren Aaron Sorkin säger i samband med ett besök på podcasten “The Town” att han håller på att skriva på någon slags uppföljare till “The Social Network”. Det hela uppmärksammades först av Variety
.
Den hyllade filmen om Facebooks tillkomst släpptes 2010 och skrevs av Aaron Sorkin och regisserades av David Fincher, medan huvudrollen som Facebooks VD Mark Zuckerberg spelades av Jesse Eisenberg. Filmen har vid fler tillfällen kallats för 2010-talets bästa film, bland annat av regissören Quentin Tarantino.
 
– Så här är det, jag kommer att skriva det här, säger Aaron Sorkin i referens till sociala medier-företagets senaste år och fortsätter.
 
– Facebook bär skulden för stormningen av Kapitolium den 6 januari.
 
Under podcastavsnittet går Aaron Sorkin däremot inte in på varför han tycker att Facebook bär ansvaret för stormningen av Kapitolium i USA.
 
– För det kommer du att behöva köpa en biobiljett.
 
Om det Aaron Sorkin skriver på är en direkt uppföljare till “The Social Network” eller mer av en spirituell uppföljare specificerar han inte. Det är också värt att nämna att det här inte är några garantier för att det faktiskt blir en film av det hela.
 
Jesse Eisenberg har vid flera tillfällen dock sagt att han absolut kan tänka sig att upprepa rollen som Mark Zuckerberg. I en intervju som The Guardian gjorde under slutet av 2023 bekräftade också  “The Social Networks” regissör David Fincher att en uppföljare till filmen diskuterats.
 
– Aaron och jag har pratat om det, men, um… det är komplicerat.
 
Hade du velat se en uppföljare till ”The Social Network”?
| 26 april 2024 18:30 |