Film

Skribent

MovieZine

8 februari 2021 | 22:40

A24 censurerar "Pleasure" i USA

Är det svenska dramat om porrindustrin för vågat för amerikansk publik?
Goda nyheter för Ninja Thyberg idag: långfilmsdebutantens drama "Pleasure" har snappats upp av A24. Den respekterade indie-distributören kommer att släppa den svenska filmen i USA senare i år.

Men det sker inte utan några klipp på väl valda ställen. Variety skriver att filmen kommer släppas i två versioner, en R-Rated och en helt ocensurerad (läs: en barnförbjuden och en mycket, mycket barnförbjuden).

Med tanke på att filmen utspelar sig inom porrindustrin är det inte svårt att förstå varför distributören själv väljer (eller tvingas?) att klippa om den. En del scener är helt enkelt alldeles för grafiska, iallafall om man vill kunna nå ut till en någorlunda bred amerikansk biopublik.
 
Handlingen i "Pleasure" följer 19-åriga Bella (Sofia Kappel) från Sverige, som anländer till Los Angeles med målet att bli porrstjärna. "Filmen blir lite som en snabbkurs i porr, och publiken kanske ska förvarnas om mycket naket och många närbilder på erigerade snoppar" skriver Annika Andersson i sin recension på MovieZine.
| 8 februari 2021 22:40 |