Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 mars 2017 | 15:00

6 storfilmer vi ser fram emot i mars

Från hård Marvel-action, via nostalgidoftande Disney-musikal, till effektspäckad manga-filmatisering.
Från hård Marvel-action, via nostalgidoftande Disney-musikal, till effektspäckad manga-filmatisering. Om månadens biopremiärer har en gemensam nämnare så är det ”kända berättelser i ny förpackning”. Inget nytt för Hollywood, kanske, men jag vågar påstå att storfilmerna i mars har alla något lovande och originellt att bidra med i sina genrer.

Logan - 1 mars


Blodet skvätter och tårarna rinner när en åldrad Wolverine (Hugh Jackman) går med på ett sista uppdrag. En liten flicka med mutantkrafter behöver hans hjälp för att avslöja konspirationen som tagit död på de flesta mutanter världen över. Trots tydliga band till ”X-Men”-filmerna är det här en mycket råare, våldsammare och betydligt bättre film. Mer western än serietidning när James Mangold återvänder i registolen.



Train to Busan - 3 mars


Den sydkoreanska zombiesuccén har anlänt till Sverige. Handlingen kan bäst beskrivas som en korsning mellan ”Snowpiercer” och ”World War Z”. Mitt under en oförklarlig epidemi kämpar en grupp passagerare för sin överlevnad ombord på expresståget, som ska ta dem till (förhoppningsvis) en fristad. En ruggig resa med som griper tag även emotionellt.



Kong: Skull Island - 10 mars


Jätteapan King Kong återvänder med jämna mellanrum till bioduken. Den här origin-historien utspelar sig på 1970-talet, när en expedition anländer till den mystiska och mytomspunna Skull Island. Här möter de Kong och flera andra arga invånare. Stjärnspäckad monsterfilm med Tom Hiddleston, Brie Larson och Samuel L. Jackson i spetsen. 



Skönheten och Odjuret - 17 mars


Den romantiska Disney-sagan från 1991 får sig en uppdatering med moderna specialeffekter, och Emma Watson och Dan Stevens i huvudrollerna. Alla klassiska sånger och älskade karaktärer känns igen, men både Skönheten och Odjuret har fått mer djup och bakgrund, vilket lär uppskattas av fansen. Du vet redan hur berättelsen slutar, men håll näsdukarna redo - du kommer behöva dem.



Life - 24 mars


Svenske Daniel Espinosa har gjort en makalös resa, från Stockholms undre värld i ”Snabba cash” till en rymdskräckis som skulle göra Ridley Scott avundsjuk. Här följer vi en grupp astronauter som upptäcker en livsform på Mars, och mot bättre vetande plockar de med den på vägen hem. Ombord finns Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds och vår egna Rebecca Ferguson.



Ghost in the Shell - 31 mars


Manga-favoriten ”Ghost in the Shell” har blivit spelfilm, och av alla trailers att döma är detta spektakulär action med rejäla ”Blade Runner”-vibbar. Scarlett Johansson har huvudrollen som Majoren, en cyborg som jagar cyberterrorister. Regissören Rupert Sanders gjorde senast den visuellt imponerande ”Snow White and the Huntsman”.


Kolla in månadens alla biopremiärer i MovieZines kalender.


Vilka filmer ska ni se på bio i mars? Kommentera nedan.
| 1 mars 2017 15:00 |