SPONSRAT

Skribent

MovieZine

23 december 2016 | 15:00

4 svenska kriminalserier att kolla in i jul och nyår

Nordiska deckare tar världen med storm. Här tipsar vi om fyra mörka favoriter som varje mysterieälskare bör ha sett. Listan presenteras i samarbete med C More.
Behövs det mer spänning i ditt liv efter julstöket? Var inte familjeåterföreningen dramatisk nog? Eller föredrar du gammalt hederligt pang-pang framför nyårsraketer?

Svenska deckarserier har på senare år fått ett rejält uppsving med flera riktigt uppmärksammade titlar. Här tipsar vi om några av de mest sevärda. Ett utmärkt sätt att döda tid under jul- och nyårsledigheten.

1. Bron


Large 31c8950789ca7ff980cc1070ab378e3a

En svensk och en dansk polis tvingas samarbeta när en död kvinna hittas på Öresundsbron. Mordmysterierna bjuder på rafflande och väldigt osvensk spänning, men det är främst Sofia Helins okonventionella snut Saga Norén som gör "Bron" till sådan fascinerande tv. Säsong 3 finns att se på C More.

2. Gåsmamman




Alexandra Rapaport spelar hustrun och tvåbarnsmamman som tvingas ta över sin makes knarkimperium. C Mores stora svenska dramaserie har jämförts med tunga klassiker som "Breaking Bad" och "Gudfadern". Två säsonger finns att streama.

3. Jordskott




Moa Gammal spelar polisen som återvänder hem till landsbygden, sju år efter att hennes dotter försvann. Nu är en pojke borta, och det kan finnas kopplingar... "Jordskott" korades till Bästa drama på årets Kristallen-gala! Hela den första säsongen finns att streama på C More.

4. Saknad



Inled det nya året med Colin Nutleys kriminaldrama. Helena Bergström spelar poliskommissarien Maja Silver som utreder ett mord i det svenska bibelbältet. "Saknad" har jämförts med svenska klassikern "Änglagård" och David Lynch-mysteriet "Twin Peaks", så det låter som en klart annorlunda serie värd att kolla in. Totalt fyra avsnitt väntar, det första har premiär på nyårsdagen på C More.

Prova på C More gratis i en månad! Ange koden "moviezinejul" eller klicka här för att påbörja ditt abonnemang direkt.

Vilken svensk kriminalserie är din favorit genom tiderna? Kommentera nedan.
| 23 december 2016 15:00 |