Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 maj 2024 | 12:00

Viaplay har just släppt 35 nya filmer - missa inte "en av 90-talets bästa brittiska thrillers"

Är du bekant med Danny Boyles regidebut från 1994? Kolla in en mörk och underhållande thrillerkomedi med Ewan McGregor på Viaplay.
Viaplay drar igång maj månad med mer än 30 nya filmer i utbudet. Jag är speciellt glad att hitta Danny Boyles "Dödsleken" (1994) bland de nya titlarna. Det är en skarp och underhållande thriller som fallit lite i glömska.
 
Filmen utspelar sig i en brittisk lägenhet som delas av vännerna Juliet, David och Alex. En fjärde hyresgäst har just flyttar in, men när de märker att han inte lämnat sitt rum på flera dagar anar de att något är fel. De hittar sin nye roommate stendöd - och bland hans grejer finns en väska full med pengar. Pengar som de gärna vill behålla, men då måste de göra sig av med liket.
 
 
"Dödsleken" blev inte bara Danny Boyles filmdebut utan också Ewan McGregors första stora roll. Två år senare släppte de "Trainspotting" som blev ett stort genombrott för dem båda.
 
I sin recension av "Dödsleken" skrev tidningen Empire att filmen är "otäck och klaustrofobisk... en av de bästa brittiska thrillers på senare år".
 
Vad mer? Vi bjuds på feelgood-mys mellan Channing Tatum och en belgisk vallhund i äventyrskomedin "Dog". Russell Crowe kör bil och är en röv i sevärda psykopat-thrillern "Unhinged". Och söker du något romantiskt vill jag tipsa om "Jackie & Ryan", ett fint drama till countrytoner som många har missat. 
 
 

Alla nya filmer på Viaplay

 
● A Dog's Way Home
● A Texas Love Story (Ain’t Them Bodies Saints)
● Angel Has Fallen
● Aretha Franklin: Amazing Grace
● Asylum
● Babybossen
● Blackthorn
● Bloodshot
● Blue Ruin
● Boss Level
● Danger Close
● Det regnar köttbullar
● Dog
● Dödsleken (Shallow Grave)
● Fallen
● Fun Mom Dinner
● Grimsby (The Brothers Grimsby)
● Illusionisten
 
● Jackie & Ryan
● Kill List
● Knowing
● Michael Caine - My Generation
● Music
● Need for Speed
● Nerve
● Rum Diary
● Safe
● The Big Ugly
● The Duel
● The Falling
● The Last Manhunt
● The Rum Diary
● Turbo Kid
● Uglydolls
● Unhinged
| 1 maj 2024 12:00 |