Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

1 november 2023 | 17:01

Slutet för “Destiny 2” kan vara nära - 100 anställda har fått sparken

Spelstudion Bungie, som ligger bakom både “Destiny” och “Halo” tvingas säga upp ungefär åtta procent av sina medarbetare.
Onlinespelet “Destiny 2” har hållit igång sedan 2017 med expansioner som släppts på löpande band. Nu rapporterar Bloomberg att studion bakom spelet, Bungie, tvingas säga upp omkring åtta procent av arbetsstyrkan.
 
Pete Parsons som är VD:n för spelbolagen, skriver på X om detta:
 
“Idag är en sorglig dag på Bungie för att vi säger adjö till kollegor som alla har haft en betydande inverkan på vår studio. Vad dessa fantastiska individer har bidragit med till våra har varit enormt och kommer att fortsätta att vara en del av oss långt in i framtiden”.
 
Enligt Bloomberg har Bungie dragit in 45% mindre i intäkter än vad man räknat med under året. I februari 2024 var tanken att kommande expansionen “The Final Shape” skulle släppas, men efter intern kritik har den istället senarelagts till juni.
 
Bungie blev uppköpta av Sony förra året, och nu jobbar studion för fullt på kommande skjutspelet “Marathon”. Även detta projekt har försenats, och nu tror man att spelet först släpps 2025.
| 1 november 2023 17:01 |