Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 maj 2024 | 05:00

På tv ikväll: Se Johnny Depp i magiska rollen som han inte fick fortsätta spela

Warner Bros. valde att bryta samarbetet med den skandalomsusade stjärnan.
År 2018 var fortfarande ett år då allt som producerades av "Wizarding World" erövrade världen och sålde som aldrig förr.
 
Planen inkluderade fem filmer fyllda med magiska varelser och ondskefulla trollkarlar, skrivna av J.K. Rowling och regisserade av David Yates, som har hållit i registolen sedan "Harry Potter och Fenixorden" och inte visar några tecken på att släppa den. Johnny Depp var seriens nya tillskott som skulle ge "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" både tyngd och stjärnglans efter hans cameo i första filmen. 
 
Men deras planer gick i kras när en skandalomsusad Johnny Depp bads om att lämna inspelningen av den tredje filmen när detaljer kring hans privatliv fick se dagens ljus under en extremt omskriven rättegång. Han ersattes av Mads Mikkelsen och den tredje filmen underpresterade ekonomiskt vilket bidrog till att serien för närvarande står still. 
 
 
Dock är det andra kapitlet utan tvekan en välgjord film som erbjuder mycket underhållning för alla invigda "Harry Potter"-fans; den är rik på referenser, välkända karaktärer och charmiga varelser.
 
Filmen strävar även efter att skapa sin egen identitet och står stadigt på egna ben, tack vare en imponerande ensemble av skådespelare. Eddie Redmayne, Jude Law, Katherine Waterston, Johnny Depp, Callum Turner, Zoë Kravitz och Ezra Miller förkroppsligar sina roller med stor skicklighet. 
 
Trots att Jonna Vanhatalo gav filmen en fyra i betyg i sin recension på MovieZine och kallade den för "ett otroligt storslaget, charmigt och visuellt praktfullt fantasiäventyr" föll den inte majoriteten av kritikerna i smaken och publiken svek. Ikväll visas filmen på tv! 
 
Här kan du se "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott": 

• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på HBO Max eller Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes
 
 
Var det rätt att sparka Johnny Depp? Kommentera nedan. 
| 14 maj 2024 05:00 |