Film

Skribent

Alexander Svensson

9 maj 2024 | 17:21

Trailer: Actionpackad skräck i "A Quiet Place: Day One"

Hollywoods tystaste franchise är tillbaka, den här gången med storslagen origin story.
När John Krasinski släppte “A Quiet Place” 2018 anade han kanske inte att den skulle växa till en storslagen franchise. Men nu är vi här sex år senare, och det som började med en lågmäld skräckfilm har nu blivit en påkostad actionthriller där storstäder går upp i rök i “A Quiet Place: Day One”.
 
“Day One” är en origin-story för den monsterapokalyps som drabbat världen i “A Quiet Place”. Vi får följa Sam (Lupita Nyong’o, “Black Panther”) som förtvivlat försöker undkomma den plötsliga apokalypsen tillsammans med Eric (Joseph Quinn, “Stranger Things” och kommande “The Fantastic Four”), som hon just träffat. Djimon Hounsou återvänder som sin karaktär från “A Quiet Place Part II”. John Krasinski regisserar dock inte den här gången (han producerar istället), utan det jobbet har istället Michael Sarnoski (“Pig”) fått ta sig an.
 
Joseph Quinn, Lupita Nyong'o och en stackars katt i "A Quiet Place: Day One".
 
Den nya trailern vittnar om en storslagen film med fler monster och fler explosioner, men fortfarande med samma fokus på tystnad: monstren har ingen syn att tala om, men däremot sanslöst bra hörsel. Av den sprillans nya trailern är det något som även “Day One” bygger på. Se den nedan.
 
“A Quiet Place: Day One” får premiär den 28 juni.
 
| 9 maj 2024 17:21 |