Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 maj 2024 | 16:00

”Saw”-regissörer gör uppföljare till en av 2022 års bästa, populäraste rysare

”Jigsaw”-regissörerna och bröderna Spierig tar sig an tvåan till skräckisen från 2022 som gav höjdrädd publik mardrömmar.
2022 års rysare ”Fall” skildrade två äventyrslystna väninnors kamp för överlevnad när de fastnar på toppen i ett 600 meter högt, övergivet radiotorn. Filmen blev en av årets populäraste och framgångsrikaste skräckfilmer, med intäkter på över 20 miljoner dollar (på en tre miljoners budget).
 
Vi har tidigare skrivit om att man planerat inte bara en men två uppföljare och nu är det klart att bröderna Michael och Peter Spierig tar över regin från originalets Scott Mann. Duon har tidigare gjort åttonde ”Saw”-filmen ”Jigsaw” men även vampyrrullen ”Daybreakers” och spökrysaren ”Winchester”.
 
- Jag är så stolt över att lämna över ansvaret till Spierigs, två högt respekterade genreregissörer vars närvaro utan tvekan kommer att göra denna fortsättning ännu mer av en måste-se-upplevelse än vi redan visste att den skulle bli. Jag ser fram emot att vårt fantastiska filmteam ska samarbeta med dem för att ta ”Fall”-franchisen till episka nya höjder, säger Mann i ett uttalande.
 
Mann ska dock producera och även skriva manuset tillsammans med parhästen Jonathan Frank, som han skrev första filmen med. Han planerar att återvända till registolen för tredje filmen. Inga skådespelare är klara men enligt utsago ska rollfigurer från första filmen återvända med några nya tillägg. Filmen planeras att spelas in i juni, skriver Fangoria.
 
Se trailern till första filmen här:
 
 
Ser du fram emot ”Fall 2”?
| 19 maj 2024 16:00 |