Serie

Skribent

MovieZine

19 maj 2024 | 17:30

Nya bilder ur “Stranger Things” säsong 5 tar oss bakom kulisserna

Duffer-bröderna lovar en episk final på sci-fi-serien.
Det är minst ett år kvar tills vi får se Hawkins öde, den episka finalen Netflix hit-serie “Stranger Things”, som planerar att släppa sin sista säsong under 2025. Netflix bekräftade under 2022 att det var en av deras mest streamade serier någonsin.
 
Även om handlingen fortfarande hemlighålls för resten av omvärlden, så gav Duffer-bröderna fansen en sneak-peek av inspelningen från säsong 5 (se nedan). I finalen av den 4:e säsongen, satte den övernaturliga skurken Vecna (Jamie Campbell Bower) skräck i Hawkins invånare, då han orsakade en katastrofal jordbävning.
 
Eleven (Millie Bobby Brown), har genomgått en ansträngande resa i den den senaste säsongen, hon inte bara återfått sina krafter utan även evolverat dem, hon bemästrar nu kraften att kunna återuppväcka människor, något hon gjorde med sin vän Max (Sadie Sink).
 
Movieweb rapporterar att Ross Duffer har beskrivit projektet som “säsong ett, fast på steroider". “Vi kommer återgå till kärnan av tidigare episoder och kommer även få återse välbekanta ansikten”. I juni förra året gick steamingjätten ut med nyheten att de även välkomnar lite nytt blod till sista säsongen, “Terminator”-skådisen Linda Hamilton ansluter sig till den nya rollistan, men hennes karaktär är ännu okänd.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ross Duffer (@rossduffer)

 
På Instagram tidigare i veckan, postade Ross Duffer behind-the-scenes-material från inspelningen; här ser vi bland annat bilder på Nancy (Natalia Dyer) tillsammans med Jonathan (Charlie Heaton) i vad som verkar vara en spänd bilscen. Vi ser även backstage foton med Joe Keery (Steve Harrington i serien) och Maya Hawke (som spelar Robin Buckley). Tidigare i år fick vi även se ett foto av Noah Schnapps karaktär Will Byers liggande på marken bredvid en annan karaktär, som liknar Will från första säsongen.
 
 
För dig som inte rest till "den-andra-sidan" än, så finns alla fyra “Stranger Things” att sträcktitta på Netflix, lagom till 2025.
 
Lisa Strand
| 19 maj 2024 17:30 |