Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 april 2024 | 09:30

Kan Netflix senaste koreanska thriller-serie stilla suget efter mer "Squid Game"?

Åtta personer tävlar om pengar i ett frestande men farligt tävlingsprogram.
Känns väntan på andra säsongen av "Squid Game" olidligt lång?
 
Kanske kan den nya tv-serien "The 8 Show" stilla din abstinens. Även här rör det sig om en sydkoreansk thrillerserie där vanliga personer testar sina gränser i hopp om en stor vinstsumma. De är inlåsta i ett hus i 100 dagar och övervakas - men jag tippar på en och annan brutal twist...
 
 
Vi vet rätt lite om handlingen men den officiella beskrivningen lyder: "Åtta personer som är instängda i en mystisk åttavåningsbyggnad deltar i ett frestande men farligt tävlingsprogram där de tjänar mer pengar ju längre tiden går."
 
Det framgår inte riktigt vad som kan stå i vägen mellan tävlingsdeltagarna och pengarna. Väntas sju av dem gå en hemsk död till mötes? Kommer de vända sig mot varandra? Trailern gör sitt bästa för att bevara seriens hemligheter, men antyder om att en del vapen kan användas när deltagarna går över lik för att ta hem prispotten.
 
Den som läst förlagan "Money Game", en populär webtoon av Bae Jin-soo, vet kanske mer. TV-serieadaptionen släpps på Netflix den 17 maj. Se trailern nedan:
 
| 23 april 2024 09:30 |