Serie

Skribent

Alexander Svensson

16 maj 2024 | 22:30

Vässa din katana: "Shogun" får två nya säsonger!

Årets största serie (hittills) får en fortsättning!
“Shogun” har lyckats bli en av årets mest hyllade och omtalade tv-serier (kanske tillochmed den mest hyllade och omtalade), och nu verkar det vara mer eller mindre bekräftat att det blir inte bara en andra utan även en tredje säsong av det historiska dramat.
 
Produktionsbolaget FX säger nu att både säsong 2 och säsong 3 “sannolikt” blir av, och man håller i detta nu på att samla ihop en grupp manusförfattare som ska börja sätta ord på pränt under sommaren. Ytterligare bekräftelse på att serien får fler säsonger är att den kommer att tävla om Emmys som en serie, inte som en miniserie, vilket den ursprungligen marknadsfördes som och avsågs bli.
 
Hiroyuki Sanada förväntas återvända som Yoshii Toranaga.
 
“Shogun” är baserad på boken med samma namn av James Clavell. Han skrev aldrig någon direkt uppföljare, och seriens första säsong adapterar hela boken, vilket innebär att manusförfattarna inte har hjälp av en förlaga den här gången. Å andra sidan baserade Clavell i stora drag “Shogun” på verkliga händelser och personer i Japan, och japansk historia finns det ju gott om. Clavells efterlevande ska åtminstone ha godkänt idén om fler säsonger, och hans dotter Michaela är fortsatt involverad som producent.
 
En annan som är fortsatt involverad är Hiroyuki Sanada, som både producerade och spelade huvudrollen som Yoshii Toranaga i seriens första säsong. Han förväntas återvända i bägge positionerna även i seriens nya säsonger. Övrig rollista är i skrivande stund oklar.
 
Första säsongen av “Shogun” finns att streama på Disney+.
| 16 maj 2024 22:30 |