Serie

Skribent

Andreas Samuelson

11 maj 2024 | 09:15

Efter ”Shōgun”-succén - Hiroyuki Sanada har skrivit på för en andra säsong

Det som många trodde skulle bli en miniserie får nu efter unisona hyllningar en andra säsong med stjärnan Hiroyuki Sanada.
Japanska Hiroyuki Sanada producerade och spelade huvudrollen i serien ”Shōgun”, baserad på James Clavells roman från 1975 (tidigare filmad 1980). Miniserien utspelar sig på 1600-talet när en brittisk sjöman (Cosmo Jarvis ) reser sig från outsider till samuraj men används som en bricka i japanske ledaren Toranagas maktkamp.
 
Serien blev en tokhyllad succé och fick bland annat högsta betyg av Moviezine. Nu har Sanada (som spelar Toranaga) skrivit på för att återvända för en andra säsong, skriver Deadline. Detta är goda nyheter för seriens fans då de som läst förlagan vet att Toranagas resa till att bli titelledaren och leda Japan mot fred är väsentlig för att fortsätta berättelsen.
 
Andra detaljer och avtal är fortfarande oklara och under förhandling. En stor anledning till tajmingen av beslutet är att deadlinen för Emmy-nomineringerna närmar sig och avgör om serien ska behandlas som en mini- eller dramaserie. Miniserie är numera en mer konkurrenstät kategori då många satsat på formatet efter strejkerna.
 
Serien är amerikansk men med en majoritet av japanska skådespelare och dialog, tog sex år att göra över flera kontinenter och är kanalen FX hittills dyraste serie. Den blev snabbt en av årets mest sedda serier. En av regissörerna bakom är svenska Charlotte Brändström.
 
Se trailern till första säsongen här:
 
 
Ser du fram emot en andra säsong av ”Shōgun”?
| 11 maj 2024 09:15 |