Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 maj 2024 | 15:00

"Stockholm Bloodbath" såld till USA - ska klippas om

Mikael Håfströms blodiga historielektion färdas över Atlanten.
Snart får även amerikansk publik lära sig allt om Kristian Tyrann och Kristina Gyllenstierna. Den svenska storfilmen "Stockholm Bloodbath", som hade premiär i början av året, har just blivit såld till USA och Kanada.
 
Köparna Brainstorm Media och Sunrise Films har visst inte läst MovieZines recension, för de låter orimligt nöjda i en kommentar till Variety: "Med sin frenetiska energi, otroliga rollista och galna actionsekvenser borde "Stockholm Bloodbath" bli en vinnare bland publiken."
 
Säljbolaget TrustNordisk passade också på att kränga filmen till Frankrike och Spanien. I veckan visas "Stockholm Bloodbath" för fler köpare på filmfestivalen i Cannes, omklippt i en ny internationell version. En saftig speltid på 150 minuter var visst "en utmaning" för världen, så man har klippt ned den i samråd med Håfström och producenterna.
 
"Tonmässigt är Mikael Håfströms engelskspråkiga historieskildring ”Stockholm Bloodbath” en förvirrad smörja. Värst av allt, den är även långtråkig, repetitiv och spretig. Den ser åtminstone ganska dyr ut", tyckte MovieZines recensent Lucas Mass.
 
Här i Sverige finns "Stockholm Bloodbath" redan att köpa och hyra på video-on-demand.
 
| 14 maj 2024 15:00 |