Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 maj 2024 | 14:45

Bekräftat: Nicolas Cage spelar Spider-Man Noir i ny serie

Månadens coolaste castingnyhet är här!
Det som tidigare ryktats och spekulerats om är nu äntligen bekräftat: Nicolas Cage ska spela Spider-Man Noir i live-action (alltså inte tecknat). Amazon Prime Video har nämligen beställt en hel säsong av en tv-serie om karaktären, med den enkla titeln “Noir”, och Cage är officiellt bekräftad som huvudrollsinnehavare.
 
Spider-Man Noir är en alternativ version av Spider-Man. Han verkar i 1930-talets New York, och är, som namnet antyder, en mörkare, råare och våldsammare figur än den klassiske Peter Parker. Karaktären dök upp i “Spider-Man: Into the Spider-Verse” där Nicolas Cage gjorde rösten. Huruvida det är samma version av karaktären som vi nu får i live-action, eller en annan variant, är oklart.
 
Spider-Man Noir i animerade "Into the Spider-Verse", även där spelad av Nicolas Cage.
 
“Noir” är skapad av Oren Uziel (“22 Jump Street”) och Steve Lightfoot (“The Punisher”), och kommer regisseras av Harry Bradbeer, som bland annat jobbat på “Killing Eve” tidigare. Dessutom är Phil Lord och Chris Miller, regissörerna bakom “Spider-Verse”-filmerna med som producenter. Amazons tv-chef Vernon Sanders har uttalat sig om projektet:
 
- Den extremt talangfulla Nicolas Cage är det perfekta valet för vår nye superhjälte, och det framgångsrika producentteamet med Phil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal och det fantastiska teamet hos Sony är dedikerade till att expandera franchisen på det mest autentiska sättet.
 
Ser du fram emot att se Nicolas Cage göra spela Spider-Man Noir i live-action?
| 14 maj 2024 14:45 |