Film

Skribent

MovieZine

15 maj 2024 | 06:00

Ikväll på tv: Välgjord och rå krigsthriller från 2019 - med en iskall Alexander Skarsgård

Skarsgård såg fram emot att spela en "mörk och obehaglig" karaktär.
År 2010 åtalade den amerikanska militären fem av sina soldater för ett antal mord, utförda i det afghanistanska distriktet Maywand. Det här är händelserna som ligger till grund för "The Kill Team".
 
Alexander Skarsgård spelar sergeant Deeds, som tar över en pluton i Afghanistan efter att hans sympatiske företrädare mist livet. Deeds sätt att sköta saker är vad som leder till samvetskval för Andrew Briggman (Nat Wolff, känd från bland annat "Paper Towns"). Den unge soldaten, som är på sitt första uppdrag, ställs därmed inför ett oerhört tufft val.
 
 
MovieZines recensent Annika Andersson beskriver en film som är "skrämmande men välgjord och lämnar en del att fundera över (...) en psykologisk triller kryddad med några mycket obehagliga actionscener. Filmen är en studie i baksidan av att vara människa."
 
För Alexander Skarsgårds fans är det också en chans att se honom i en annan typ av roll än vi är vana vid:
 
- Det var en fascinerande roll. Den var obehaglig, väldigt mörk. Han är inte den arketypiske skurken. Det är en mycket komplex karaktär som jag såg fram emot att jobba med och utforska, sade Skarsgård tilll ABC News.
 
"The Kill Team" är skriven och regisserad av Dan Krauss, som fem år tidigare släppte en dokumentär om samma händelser. A24 distribuerade, och de har vid det här laget blivit en regelrätt kvalitetsstämpel för bra film.
 
Här kan du se “The Kill Team”:

● Ikväll 22:00 i Kanal 9
● Torsdag 23:15 i Kanal 5
● Hyr/köp filmen på SF Anytime
 
| 15 maj 2024 06:00 |