Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 november 2023 | 16:00

"The Simpsons" stryper strypskämten: "Det är nya tider nu"

Får man fortfarande skämta om att strypa barn? Det ser ut som om "The Simpsons" tagit en tydlig ställning i frågan.
När en tv-serie har rullat på i 34 år och över 750 avsnitt, då är det klart att man lätt får till några återkommande skämt. Ett av "The Simpsons" mest kända - kanske det allra mest kända - borde vara Homers ändå hyfsat grova fall av banrmisshandel. Strypgreppet på sonen Bart, till tonerna av ett ilsket "why, you little". Men när såg du honom göra det senast?
 
Faktum är att det har gått hela fyra år sedan den burduse fadern slöt sina nävar kring sin sons hals. Men avvecklingen av skämtet har gått under radarn, och uppmärksammades inte av serien själv förrän i ett av de senaste avsnitten. Något som X-användaren @BabyLamb5 tog notis om.
 
Det var i tredje avsnittet av säsong 35, som sändes i USA den 22 oktober, som Homer får beröm för sitt fasta handslag och skojar med Marge om att "strypa grabben lönade sig". Han är sedan snabb med att påpeka att han inte gör så längre, för tiderna har förändrats.
 
Och så var det med den saken. Ett litet skämt, en kort kommentar, för att sedan gå vidare. Vi får se om rösterna i kommentarfälten håller sig lika lugna och sansade.
 
Om inte det här fått dig att helt ge upp hoppet om "The Simpsons" så kan du fortfarande se serien på Disney+, där det för tillfället finns 33 säsonger upplagda. Ska väl räcka över en helg eller två.
 
Här kan du se tweeten... förlåt, X:et ifråga, komplett med ett videoklipp från scenen.
| 4 november 2023 16:00 |