Film

Skribent

Alexander Svensson

28 april 2024 | 14:00

Minns du 14-åriga Zendayas allra första filmroll?

Ett av Hollywoods hetaste namn började karriären som barnstjärna hos Disney.
Zendaya är just ett av de hetaste namnen i Hollywood. Utöver sin huvudroll i framgångssagan “Dune: Part Two” tillsammans med Timothée Chalamet så är hon även Oscarstippad för sprillans nya dramat “Challengers” från Luca Guadagnino.
 
Men det många kanske glömt är var Zendayas karriär startade: hos Disney. Vid fjorton års ålder gjorde hon filmdebut i “Frenemies”, en tonårskomedi gjord för Disney Channel. Zendaya spelar Halley, en ung tjej som driver en webtidning ihop med sin bästa vän Avalon (Bella Thorne). När en rik utgivare erbjuder sig att köpa upp tidningen leder det till konflikt mellan de två tjejerna.
 
Zendaya tillsammans med Bella Thorne i "Shake It Up".
 
Regissören Daisy von Shirley-Mayer har pratat med The Hollywood Reporter om Zendayas insats i filmen, och har följande att säga: 
 
- Zendaya vill verkligen ha roligt med komedin och verkligen gå in i den. Hon valde att ha på sig stora glasögon och vara fånig, och det imponerade på mig att hon ville visa upp sin komiska talang och hade så bra tajming. 
 
Zendayas allra första roll var även den hos Disney, i form av en av huvudrollerna i tv-serien “Shake It Up”, en sitcom från 2010 om två unga dansare, också producerad för Disney Channel. Skojigt nog så spelade Zendaya mot Bella Thorne även här. 
 
För den som vill uppleva de tidiga stunderna i Zendayas karriär så finns såväl “Frenemies” som “Shake It Up” att se på Disney+.
 
 
| 28 april 2024 14:00 |