Film

Skribent

Viktor Eriksson

20 maj 2024 | 20:30

Sony-chefen om Tarantinos nedlagda film: "En av de bästa filmerna som världen aldrig kommer att få se"

"The Movie Critic" är död men jakten på Tarantinos sista film fortsätter.
I år var det tänkt att Quentin Tarantino skulle dra igång inspelningarna av sin tionde och sista långfilm, “The Movie Critic” med Sony. Men sedan kom det fram att den hyllade regissören valt att överge projektet för att istället göra något annat.
 
I en ny intervju med Deadline hyllar Sony Motion Pictures chef Tom Rothman Quentin Tarantinos “The Movie Critic” samtidigt som han säger att han accepterar att den lagts ner.
 
– Jag har oändlig respekt för Quentin och han är en sann konstnär och hans konst är viktigare för honom än något annat. Och jag tror att han är väldigt, väldigt bestämd gällande att hans tionde film ska bli hans sista långfilm. Jag är säker på att han kommer att fortsätta göra många fantastiska, kreativa saker för han är en kreativ fontän, men han vill att hans sista film ska vara betydelsefull för honom, säger Tom Rothman.
 
Han fortsätter:
 
– Och vad kan du egentligen svara när det är vad han behöver? Förutom att köra hårt. Så jag tror att filmen kommer att bli en av de bästa filmerna som världen aldrig kommer att få se. Kubrick och många andra otroliga regissörer hade sådana. Jag tröstas av att jag är helt säker på att vilken film han än väljer att göra som sin sista kommer att bli ännu bättre.
 
| 20 maj 2024 20:30 |