Film

Skribent

Viktor Eriksson

17 maj 2024 | 16:30

Skräckfilmen "Immaculate" fick otippad titel i Ryssland – regissören chockad

Sydney Sweeneys nya skräckfilm har svensk premiär idag.
Den ryska distributören för Sydney Sweeneys nya skräckfilm “Immaculate” verkar ha förväxlat filmen med en annan skräckserie. I Ryssland har filmen nämligen fått titeln “Omen. Immaculate”, vilket får det att låta som att den är en del av “Omen”-serien, vilket den inte är.
 
“Herregud. Läser jag det här rätt? Döpte vår ryska distributör om filmen till “Omen. Immaculate”?”, skriver filmens regissör Michael Mohan på X, tidigare Twitter, i ett nu borttaget inlägg, rapporterar Forbes.
 
Vad det hela beror på är just nu okänt. Kanske är det så att den ryska distributören förväxlat “Immaculate” med skräckfilmen “The First Omen” som också släpptes i år eftersom båda innehåller nunnor?
 
Enligt uppgifter från Damir Kamaletdinov på X finns det åtminstone 68 filmer i Ryssland som använder “Omen” som en del av sin titel. Exempelvis andra berömda skräckfilmer som “The Conjuring” och “Jigsaw”.
 
"Immaculate" har premiär på svenska biografer idag. Den svenska distributören har på gott och ont valt att behålla filmens originaltitel.  
 
| 17 maj 2024 16:30 |