Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 april 2024 | 15:30

Rykte: Xbox fokuserar helt på nästa konsol

Rykten säger att det kan komma en bärbar Xbox-konsol i framtiden, likt populära Nintendo Switch.
För fyra år sedan släpptes konsolerna Xbox Series X och Series S, som har sålts i cirka 27 miljoner exemplar sedan dess. Deras helt klart starkaste kort är prenumerationstjänsten Game Pass, som låter dig spela hundratals titlar för en månadsavgift. 
 
Utmanaren Sony och deras Playstation 5 har dock sålts i över 50 miljoner exemplar, medan Nintendo Switch har sålts i hela 139 miljoner exemplar. Bristen på exklusiva titlar hos Xbox är en populär teori till varför det går lite sämre för Microsoft och deras konsoler.
 
Nu rapporteras det dock om att Microsoft kör "full fart framåt" med arbetet på deras nästa spelkonsol, enligt ett internt mejl från Xbox-chefen Sarah Bond som sajten Windows Central har fått tag på.

- Vi kör full fart framåt med vår nästa generations hårdvara och fokuserar på att leverera det största tekniska språnget någonsin för en generation, säger hon.
 
Det finns ingen information om vad det handlar om för typ av hårdvara eller när den ska gå att köpa, men läckta dokument antyder att den planeras att släppas 2028.
 
Det har dock dykt upp ett och annat rykte om att det återigen kommer släppas två olika versioner av konsolen – en stationär och kraftfull likt Series X, samt en bärbar konsol som går att koppla in i teven som Nintendo Switch.
 
Andra knep som Microsoft har tagit till sig den senaste tiden är att släppa några exklusiva Xbox-spel på Playstation, som “Hi-Fi Rush”, “Pentiment”, “Sea of Thieves” och “Grounded”.
 
Har du en Xbox? Hur hade din dröm-Xbox sett ut?
| 9 april 2024 15:30 |